Duikschool

Beginnen duiken

CDT is niet enkel een duikclub, het is ook een duikschool. Dit betekent dat de aanwezige instructeurs zelf kunnen instaan voor de opleiding en het examineren van zowel beginnende als van gevorderde duikers.

Heb je nog nooit gedoken en zou je graag eens ontdekken hoe het voelt om onder water te ademen? Dat kan bij ons. Je kan vrijblijvend een initiatieles volgen zodat je in een rustige en aangename sfeer je eerste stappen in de duikwereld kan zetten.

 

Samen met een lesgever leer je de eerste basisregels van het duiken aan. Daarna geven we je de mogelijkheid om nog 2 initiatielessen te volgen, waarna je kan beslissen of je verder gaat met de duiksport. Maar neem het van ons aan: eenmaal gebeten door het duikvirus, laat het je nooit meer los!

Duikopleiding

Via de BEFOS/FEBRAS zijn wij lid van CMAS, een wereldorganisatie die opgericht werd door Cousteau. We zijn niet zomaar een duikclub maar dragen de naam duikschool omdat een opleiding bij ons verzorgd wordt door duikinstructeurs. Volgende wereldwijd erkende brevetten kunnen bij ons behaald worden:

  • 1* duiker
  • 2* duiker
  • 3* duiker

Wij helpen je ook verder bij de voorbereidingen tot het behalen van een instructeurstitel (Assistent instructeur, 1* instructeur, 2* instructeur).


Elke opleiding bestaat uit een technisch, praktisch en een theoretisch gedeelte:

  • Het technisch gedeelte bestaat uit vaardigheden die de kandidaat moet afleggen in het zwembad. Het gaat er bij deze proeven om dat de kandidaat zelf in staat is zich op een correcte manier onder water te gedragen.
  • De praktische proeven worden uitgevoerd in open water. Hierbij speelt het leren garanderen van de veiligheid van zichzelf als van de duikbuddy een grote rol.
  • Het theoretische luik geeft meer inzicht in de verschillende fysische en anatomische processen die een rol spelen bij de duiksport. Geen zware of saaie leerstof maar onderwerpen die op een begrijpelijke manier gegeven worden, doorspekt met voorbeelden uit de praktijk. De lesgevers nemen hun tijd om elke kandidaat een grondige opleiding te geven.

Nogmaals al deze brevetten zijn internationaal erkend en geven toegang tot duiken over de gehele wereld!